Het bijzonder moderne en discrete systeem bestaat uit een kleine, lichte en waterdichte zender om rond de nek of aan de pols te dragen, een alarm-transmitter verbonden met de telefoon en een oproepcentrale die beschikt over uw persoonlijke gegevens.

Hoe werkt het?

De zender

Via de zender kunt u ons oproepen. U draagt hem als een hanger, aan de pols of bevestigd met een clip. Het is belangrijk dat u de zender altijd bij u draagt. Hij neemt weinig plaats in, weegt niet zwaar en de knop kan niet per ongeluk ingedrukt worden. Hij kan ook tegen een stootje. U kunt hem zelfs dragen onder de douche!

Het is belangrijk dat u ons maandelijks oproept via de zender. Zo raakt u vertrouwd met het systeem en kunnen we de staat van de batterijen in de zender controleren.

De transmitter

Wanneer u de knop van de zender indrukt, zet u de tele-transmitter in werking. Dit apparaat is zowel aangesloten op het netwerk als op uw telefoonlijn en het roept de centrale op.
Via een gevoelige microfoon en een zeer duidelijke luidspreker kunt u praten met de medewerker van Tele-Hulp.

De oproepcentrale

Onze oproepcentrale is 7/7 en 24/24 operationeel.

De medewerkers beantwoorden elke oproep, of u zich nu zorgen maakt over uw gezondheid (val, onwel worden, ongeval thuis…), over uw veiligheid (geweldpleging, ongewenste bezoeker…) of een ander probleem (angst, onbehagen, eenzaamheid…).
Naast deze noodgevallen onderscheidt onze centrale zich vooral door een menselijke, warme en geruststellende aanpak, dag en nacht.

De plaatsing bij u thuis

Ons systeem wordt binnen een termijn van enkele dagen bij u thuis (waar ook in België) geplaatst door onze bekwame techniekers.

Een afspraak maken

Ons secretariaat legt samen met de abonnee of zijn/haar naasten een geschikte datum vast voor de plaatsing.

De plaatsing

Een technieker sluit het systeem aan op uw telefoonlijn. Hij configureert het en legt de werking van de alarmknop aan u uit. Dan vraagt hij u om enkele administratieve documenten in te vullen, zoals de lijst met te contacteren personen in geval van nood.

Werking van het alarmsysteem

Met een eenvoudige druk op de rode/zwarte knop in het midden van de zender kunt u op elk moment hulp inroepen.

De centrale heeft de lijst met noodnummers, die u op voorhand doorgaf. Het kan gaan om nummers van familie, vrienden, kennissen, buren enz. Dit zijn uw ‘contactpersonen’ die snel tot bij u thuis kunnen komen.

De eerste persoon op de lijst wordt meteen gebeld door een operator van de centrale en op de hoogte gebracht van uw situatie. Lukt het niet om deze persoon te bereiken, dan nemen we contact op met de tweede op de lijst, en zo verder. Kan de operator niemand op de lijst bereiken, dan doen we een beroep op de hulpdiensten.

Wanneer we de abonnee bij het ontvangen van de oproep niet horen, dan trachten we hem/haar telefonisch te bereiken om zeker te zijn dat het niet om een vals alarm gaat. Krijgen we geen antwoord, dan nemen we contact op met de naasten. Geen enkele oproep blijft onbeantwoord.

Wij blijven met u in contact staan tot de hulpdiensten er zijn of tot het probleem is opgelost. Wij willen zeker zijn dat u in goede handen bent.